NL / 

RENOVATIE WONING

IN NIJLEN

 

Plaats: Nijlen

Opdrachtgever: Dhr. & Mevr. Hagemans - Gabriels            

Oppervlakte: 180 m2

Budget: 50 000 €

Timing: 2007-2010

Status: opgeleverd

Architect: BLA (Miguel Steel Lebre als oprichtende partner)

We veranderen de logica van het huis op een grondige wijze door de toegang naar de koer aan de achterkant te verplaatsen. De toevoeging van een klein volume met zadeldaken verbindt de achter- bouw met de vroegere garage en brengt het hart van de woning rechtstreeks in contact met de tuin. Een spel van gekartelde daken, strategische ramen, onverwachte zichten en compacte circulatie reorganiseren de woning grondig met een beperkte ingreep.

ENG / 

HOUSE RENOVATION

IN NIJLEN

 

Site: Nijlen

Client: Hagemans - Gabriels               

Surface: 180 m2

Budget: 50 000 €

Timing: 2007-2010

Status: finished

Architect: BLA (Miguel Steel Lebre as founding

partner)

We completely change the logic of this traditional Belgian house by moving its main entrance to the courtyard in the back. A small extension connects the previous garage to the main building bringing the living room in direct connection with the garden. A game of segmented roofs, strategic windows, unexpected views and compact circulation rearrange the house with a minimal intervention.

© Natural Born Architects